Pentagram, 1986 yýlýnda iki kiþiden oluþan bir grup olarak kuruldu. Bu iki kiþi, gitar ve vokalde Hakan Utangaç, ve davulda Cenk Ünnü idi.
Grup, 1987 yýlýnda basist Tarkan Gözübütük ve solo gitarist Ümit Yýlbar'ýn da katýlmasýyla konserler vermeye baþladý. Solo gitarist Ãœmit Yýlbar'ýn askerliði sýrasýnda Güneydoðu'da þehit olmasýyla boþalan yeri Murat Net doldurdu.
Pentagram, bu kadro ile 1990 yýlýnda kendi adýný taþýyan ilk albümünü yayýnladý. Bu albümle müziðini yurt dýþýna duyurmayý amaçlamýþtý. Þarkýlarýn tamamýnýn Ýngilizce olmasýna karþýn, albüm Türkiye'de büyük ilgi gördü.
Albüm o zamanlar Türkiye'deki küçük plak firmalarýndan biri olan NEPA'dan çýktý. Tarz olarak Slayer'ýn Show No Mercy albümünü çaðrýþtýran bir albümdü. Kapakta deðiþik öðelerden oluþan bir suluboya resmi vardý.
Albümün Ýngilizce olmasýna raðmen, kapak içindeki teþekkür listesi Türkçe yazýlmýþtý.
Grubun bir albüm çýkarmasý ve baþarýlý olmasý, o sýralar varolan ancak albümü olmayan gruplarý da cesaretlendirdi ve piyasayý hareketlendirmeye baþladý. Pentagram'ýn zaten konserlerden varolan fan kitlesi ise giderek artýyordu. Bu sýralarda Pentagram eleman sayýsýný beþe çýkardý ve vokale Bartu Toptaþ geldi. Bartu'nun vokale gelmesi ile Hakan gitarýna aðýrlýk verdi. Solo gitarda ise Murat Net'in ayrýlmasýndan sonra, onun yerine bugün de yakýndan tanýdýðýmýz Demir Demirkan geldi. Bartu'nun düz vokali ve brutal yorumlarý Pentagram grubuna deðiþik bir hava vermiþti.
Bartu Toptaþ'ýn gruptan ayrýlmasýndan sonra, bir süre vokalist arayýþý içerisine giren Pentagram, Ogün Þanlýsoy'u kadrosuna ekleyerek yola devam etme kararý aldý.
Birinci albümün getirdiði baþarýnýn ardýndan plak firmalarýnýn dikkatini çeken Pentagram, ikinci albüm için Alman Nuclear Blast firmasý ile anlaþtý. 1992 yýlýnda yayýnlanan "Trail Blazer" isimli ikinci albümün kadrosunda Bartu'nun yerine Ogün ve Murat'ýn yerine Demir vardý. Albüm CD formatýnda Avrupa'da satýþa sunuldu ve beklenenden daha büyük bir ilgi gördü.
Ogün, albüm sonrasý gruptan ayrýldý ve tek baþýna ilerlemeye karar verdi. Ayrýldýktan sonra, Gür Akad'ýn kurduðu Clips isimli grupta vokalistlik yaptý, ancak grubun daðýlmasýnýn ardýndan solo çalýþmalara aðýrlýk verdi ve 1999 yýlýnda "Korkma" isimli bir albüm yayýnladý. Bu albüm Thrash Metal standartlarýndan çok uzak bir albümdü ve ilgi görmedi
Ogün'ün yerine gruba dahil olan Murat, Pentagram'ýn þu an bulunduðu konuma gelmesinde çok önemli rol oynamýþtýr. 1996 yýlýnda Raks ile anlaþan Pentagram, 1997 yýlýnda "Anatolia" isimli üçüncü albümünü yayýnladý. Bu albüm 1995 baþýndan 1997 yýlý baþlarýna kadar süren yoðun bir çalýþma sonrasýnda hazýrlandý. Albümün kayýtlarý ve mixleri RMS stüdyolarýnda, masteringi ise dünyanýn ikinci büyük stüdyosu olan, Avustralya'daki 301 Sydney stüdyolarýnda yapýldý. Albüm kayýtlarý Martin Spencer, mixleri Charles Türkmen, ve masteringi Steve Smart tarafýndan yapýldý. Satýþlarýn yüzbini aþmasýndan sonra Century Media ile anlaþýldý ve albüm tüm dünyaya daðýtýlmaya baþlandý. Gelen tepkiler ise olumlu yünde idi.
Pentagram, efsane konserlerinden birini de 5 Temmuz 1997'de Ýstanbul Harbiye Açýk Hava Tiyatrosu'nda verdi. Bu konserin kayýtlarý da "Popçular Dýþarý...!" adý altýnda Pentagram'ýn dördüncü albümü olarak 19 Ocak 1998 tarihinde piyasaya verildi. Tempo Müzik etiketi ile yayýnlanan bu albüm, CD, Kaset, VHS video formatlarýnda hazýrlanmýþtý. Ayrýca, Pentagram fanlarý için özel olarak hazýrlanmýþ bir koleksiyon seti de piyasaya verildi. Az sayýda hazýrlanan bu koleksiyon seti kýsa sürede tükendi. Bu sette, Popçular Dýþarý albümünün CD ve kaseti, özel olarak üretilmiþ bir Pentagram T-Shirt'ü, konserin VHS video kaseti, Pentagram kolyesi, bir poster, çýkartmalar ve kartpostal bulunmakta. Ancak þu an piyasada bulunmuyor. Ayrýca konsere ait bir görevli kartý da mevcut.
Konserden bir süre sonra, solo gitarist Demir Demirkan, açýklanmayan nedenlerden dolayý gruptan ayrýldý. Gruptan ayrýldýktan sonra solo çalýþmalarýna aðýrlýk verdi ve Göçmen isimli bir albüm yayýnladý. Bu albümde de Ogün Þanlýsoy'un albümü gibi büyük bir tarz deðiþikliði göze çarpýyordu. Ancak bu albüm beklenen ilgiyi gördü.